Fogmosás akadémia

Betegeink többsége eltökélt kitartással törekszik a helyes fogmosás megvalósítására. Mi lehet annak a magyarázata, hogy a fogorvosok találnak mégis kivetnivalót?

Mi, orvosok gyakran érezzük úgy, hogy a páciensek nem szívesen beszélnek erről a témáról. Átsiklanak ezen úgy, hogy elmondják: naponta sokszor – akár minden étkezés után fogat mosnak –úgyhogy ezzel biztosan nem lehet baj. Ha tanácsot adunk, esetenként sértődötten reagálnak, mert nem hiszik el, mennyire sokat számít a jó technika. A problémáikat inkább az öröklötten rossz foganyaggal magyarázzák. Pedig a valóság az, hogy a legrosszabb helyzetet is meg lehet javítani, és azt hosszan – akár életre szólóan is -meg lehet őrizni. Tudni kell azonban, hogy ehhez nem elég az elektromos fogkefe, és a legdrágább fogkém együttese sem. Változik a világ, nőnek az ismereteink és a lehetőségeink minden területen. Nincs ez másképpen a fogmosással kapcsolatban sem.

A fogászati betegségek döntő többsége egyszerűen helyes fogmosási technikával megelőzhető. Fogmosás akadémia programunkban megismertetjük betegeinkkel azokat a tudnivalókat, amikkel nagyon hatékonyan tudnak kiváló szájhigiénés eredményt elérni. Különböző fogászati helyzetekben – pl. torlódott fogak, hidak, implantátumok esetén - más-más eszközzel tudjuk ezt megvalósítani. Ezért a találkozás során, egy professzionális tisztítást követően személyre szabottan adunk tanácsot az új fajta tisztító eszközök használatáról, és lehetőséget adunk ezek kipróbálására is.